Συλλογικη κουζινα

H καταθλιψη της κυριακης, αυτο το ισοπεδωτικο συναισθημα που δημιουργει μυχιες αναλογιες των κυριακτικων απογευματων με το λυκοφως της ιδιας μας της ζωης, καλλιεργηγθηκε αναμφιβολα απο πρωτα χρονια του παρασιτισμου μας στον πλανητη γη. απο την υποχρεωτικη εκπαιδευση στην μελλοντικη παραγωγη και καταναλωση μεχρι την ιδια την αποτροπαιη συμμετοχη μας σε αυτη, η κυριακη αποτελει μια συχνα δυσβασταχτη και αργοσυρτη πορεια προς τα δεινα της επομενης εβδομαδος. αυτη η τριτη ηλικια της εβδομαδος οπου τα πονακια των γηρατειων αντικαθιστανται απο τη δυσφορια του χανγκοβερ και η αναμονη του θανατου απο την υπαρξιακη φρικη των εργασιμων ημερων που επονται, αποτελει καλο παραδειγμα εμβαθυνσης στα μιερα αδυτα του ανθρωπινου ψυχισμου.
Η αναμονη για το δυσαρεστο συμβαν, ειναι πιο ψυχοφθορα απο το ιδιο το συμβαν. Το ταξιδι προς τον τοπο των επιθυμιων μας πιο ομορφο απο την ιδια την παραμονη μας εκει. Η ιδεα του ελευθερου χρονου κανει πιο εντονη την αποστροφη του σκλαβωμενου χρονου. Και η οποια φρικη του να σκοτωνεις ενα ζωο για να τραφεις, δεν ειναι τιποτε μπροστα στο να το μεγαλωνεις και να φροντιζεις να ειναι υγιες ωστε να μπορεσεις να το σκοτωσεις μετα.
Η Κυριακη ειναι η αποδειξη των παραπανω αλλα και πολλων αλλων. Αντιθετα με μια αργια που μπορει να ειναι αφορμη για γλεντι ή τεμπελιασμα, η Κυριακη αποτελει την ιδια την επιβεβαιωση του υποβιβασμου μας σε γραναζια της μηχανης, πιο πολυ απο οτι η δευτερα. Σαν τη μετασυνουσιακη καταθλιψη, η κυριακη σε απαλλασει απο τις ψευδαισθησεις αισιοδοξιας και σε κανει να δεις τις μερες που επονται μεχρι να χαιρετησεις, προς μεγαλη ανακουφιση ολοκληρου του πλανητη, το ματαιο τουτο κοσμο, ως μια επαναληψη της ερημου που προηγηθηκε στη ζωη σου. H κυριακη ειναι για τον ανθρωπινο ψυχισμο, οτι το προζακ για την ψυχιατρικη βιομηχανια. Στο απογευμα της, οι ανθρωποι αποκαμωμενοι, ανεξαρτητως ηλικιας, υποκυπτουν στον παντοδυναμο συμβολισμο της και υιοθετουν ασυνειδητα τις συνηθειες της τριτης ηλικιας: καναπες, τηλεοραση, τσαγια και ζοφερη αναποληση.
Μαλακια που σας τα λεμε ολα αυτα, γιατι αυτη την κυριακη το μεσημερι το ντουλαπι, δικτυου για την τροφοσυλλογικη δραση, θα μαγειρευει προιοντα απο τα ραφια του, στο αυτονομο στεκι, ζ.πηγης και ισαυρων, κατα τις 3. περαστε παρολα αυτα.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *